Binhu National Forest Park

Binhu National Forest Park

Location of the project: North of Huanhu Avenue, Phase II Entrance and Exit of Binhu Wetland Forest Park
Land use: 30.1 Mu
Investment Unit: Hefei Binhu Investment Holding Co., Ltd.
Building area: about 9000 square meters
Construction time: 2013.06-2014.09

The project site is located on the north side of Huanhu Avenue, the main entrance of the second phase of Binhu Wetland Forest Park, which is part of the park's zonal wetland. There is only one Huanhu Avenue separated from the water level of Chaohu Lake, and the inner water system is vertical and horizontal with an area of 30.1 mu. The elevation of the site is about 5 meters higher than that of Huanhu Avenue, and it is backed by 10,000 Mu poplar forest (average height is about 15 meters).
By sorting out the original water system in the site, we imagine that the turf will be lifted gently, forming three spaces that integrate with the environment, so that the volume can be digested. The lifting height is controlled at 10 meters. The lower part is integrated into the building function, and the rest is enclosed by glass curtain wall. In each volume, a atrium is designed to meet the lighting and ventilation requirements of the building function, and a "Nested Tower" is raised to respond to the historical culture of the site area.